ua en ru

США поставлять ультиматум компаніям, які допомагають РФ в обході санкцій - Мінфін

США поставлять ультиматум компаніям, які допомагають РФ в обході санкцій - Мінфін Фото: США поставлять ультиматум фірмам, які допомагають Росії обходити санкції (Getty Images)
Автор: РБК-Україна

Сполучені Штати мають намір безпосередньо погрожувати фірмам, які беруть участь в обході санкцій проти Росії серйозними наслідками.

Про це заявив заступник міністра фінансів США Уоллі Адеємо, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Ми збираємося безпосередньо звернутися до цих компаній і дуже ясно сказати: вибирайте самі. Ви можете продовжувати робити щось, що вигідно Росії, і надавати їй відчутну підтримку, але тоді ви ризикуєте втратити доступ до європейської економіки, економіки США, економіки Британії. Вибір ваший. Ми готові до таких дій", - заявив Адейемо.

За його словами, уряд США щодо цього особливо непокоїть фірми з Об'єднаних Арабських Еміратів, Ірану, Туреччини та деяких безпосередніх сусідів Росії.

Заступник міністра фінансів сказав, що США звернуться і до банків, які працюють у Сполучених Штатах, Євросоюзі, Британії та Японії, і попросять їх попередити клієнтів, що ті ризикують втратити доступ до фінансових послуг у цих країнах, якщо будуть викриті у співучасті в обході санкцій проти Росії .