ua en ru

В США почали розслідування через величезний логотип на офісі Twitter

В США почали розслідування через величезний логотип на офісі Twitter Фото: Ілон Маск, власник Twitter (Getty Images)

Американський мільярдер Ілон Маск днями встановив на офісі своєї компанії Twitter величезний логотип у вигляді букви "X", що знаменувало ребрендинг компанії та однойменної соцмережі. Однак, як виявилося, логотип порушує місцеві закони.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

За законами Сан-Франциско, а саме там розміщений офіс компанії Twitter, перш ніж встановити вивіску чи логотип на будівлі, потрібно отримати на це відповідний дозвіл.

"Для встановлення цього знаку також необхідна перевірка та погодження планування. Місто подає скаргу та розпочинає розслідування", - заявили в Департаменті будівельної інспекції Сан-Франциско.

Цьому передувала інша подія. Спочатку влада Сан-Франциско не дозволила працівникам компанії Twitter прибрати старий логотип з будівлі офісу. Співробітники не подбали про безпеку пішоходів та не обгородили тротуар, тому в ситуацію довелося втрутитися поліції.

Ребрендинг Twitter

Цього тижня Ілон Маск оголосив про ребрендинг компанії та соцмережі Twitter. Першим оновленням стала заміна всім звичного логотипа у вигляді блакитної пташки на літеру "X".

Своє рішення змінити логотип Twitter американський бізнесмен пояснив планами перетворити компанію на широку платформу для комунікацій та фінансових транзакцій.

Крім того, незабаром, за словами Маска, в Twitter залишиться лише темний режим. Бо це, на думку бізнесмена, "найкраще у всіх відносинах".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.