ua en ru

Слідом за Німеччиною. Чехія викликала "на килим" російського посла через кібератаки

Слідом за Німеччиною. Чехія викликала "на килим" російського посла через кібератаки Архівне фото: посол Росії в Чехії Олександр Змієвський (facebook.com AmbRusCz)

Міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський викликав до себе посла Росії Олександра Змієвського через кібератаки на установи та критично важливу інфраструктуру.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на České noviny.

Глава МЗС Чехії закликав Російську Федерацію утриматися від цієї "акції", яка суперечить стандартам ООН та її власним зобов'язанням.

Раніше повідомлялося, що контрольована Росією група APT28, пов'язана з військовою секретною службою ГРУ, з минулого року піддає чеські установи кібератакам. В атаках використовували раніше невідому вразливість у Microsoft Outlook.

Ліпавський зазначив, що навмисний напад Росії був спрямований на те, щоб серйозно поставити під загрозу безпеку і стабільність Чехії.

Міністр внутрішніх справ Віт Ракушан сказав, що Чехія вже давно фіксує зростання активності Росії у сфері кібератак і кібершпіонажу, зареєструвавши десятки атак на інфраструктуру. За його словами, про більшість загроз громадськість не дізнається, їх усувають уже на початковому етапі.