ua en ru

Сирський: на Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ мають тактичний успіх

Сирський: на Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ мають тактичний успіх Фото: головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський (Getty Images)

Українські війська мають певний тактичний успіх на Куп'янському та Лиманському напрямках. На інших ділянках фронту ситуація напружена, точаться важкі бої.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram.

Як зазначив головком, ворог намагається вийти на кордону Донецької області, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах. Вдень і вночі окупанти ведуть наступальні дії за підтримки бронетехніки. На окремих напрямках загарбники намагаються вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, інколи батальйону.

"Особливо складна обстановка склалася на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському - в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському - в районі Новомихайлівки", - повідомив Сирський.

Він підкреслив, що Часів Яр залишається під контролем ЗСУ. Спроби противника прорватися до міста були невдалими.

На Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках обстановка також залишається напруженою. У районі Кринок на лівому березі Дніпра окупанти намагаються витіснити наші війська з плацдарму.

"Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ми маємо і певний тактичний успіх", - заявив головнокомандувач ЗСУ.