ua en ru

Шуляк: усуваємо перешкоди у створенні та діяльності ОСББ

Шуляк: усуваємо перешкоди у створенні та діяльності ОСББ Фото: голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк (facebook com)

Недосконалість чинного законодавства призводить до того, що мешканцям багатоповерхових будинків складно створити ОСББ та ефективно обслуговувати житло. Тому парламент має остаточно ухвалити законопроект №7029, який врегулює ці питання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову комітету ВР з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, голову партії "Слуга народу" Олену Шуляк.

"Наразі в Україні у близько третини багатоквартирних будинків мешканці не можуть визначити форму управління, оскільки ускладнена процедура створення та роботи ОСББ заважає їх сформувати", - повідомила Шуляк.

Вона додала, що така ситуація не тільки заважає створенню ОСББ та їхніх асоціацій, але й не дає оперативно приймати рішення про управління будинком. Зокрема це один з факторів, який не дозволяє мешканцям брати участь у програмах Фонду енергоефективності та заощаджувати кошти на енергоносіях.

"Законопроект № 7029 значно спростить управління багатоквартирними будинками, зробить цей процес швидким та прозорим через використання електронних інструментів. Також він усуває передумови до неоднозначного трактування чинного законодавства певними держструктурами", - запевнила Шуляк.

За її словами, парламент підтримав цей законопроект у першому читанні, профільний комітет вже підготував його до другого читання й найближчим часом документ винесуть на розгляд у сесійну залу.