ua en ru

Кожем'якін та Суркіс вийшли зі складу НОК, запропонувавши замість себе спортсменів з ЗСУ

Кожем'якін та Суркіс вийшли зі складу НОК, запропонувавши замість себе спортсменів з ЗСУ Фото: Григорій Суркіс, народний депутат України (dynamo.kiev.ua)

Народні депутати Андрій Кожем'якін та Григорій Суркіс вийдуть зі складу Національного олімпійського комітету. Вони вирішили передати свої місця спортсменам, які зараз на передовій захищають Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сайт комітету ВР з питань молоді та спорту.

Як зазначають в комітеті, Андрій Кожем'якін запропонував замість себе обрати до складу НОК командира взводу десантно-штурмових військ N-ї бригади ЗСУ, лейтенанта Нагорного Петра Васильовича. Він є майстром спорту з греко-римської боротьби, суддею міжнародної категорії, заступником начальника управління молоді і спорту Рівненської обласної військової адміністрації.

Суркіс замість себе запропонував обрати до складу НОК полковника Служби безпеки України, майстра спорту України, заслуженого тренера України з рукопашного бою Нікітенка Олексія Володимировича, який з березня цього року перебуває на передовій у ЗСУ.

"Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту впевнений, що присутність у складі Національного олімпійського комітету України спортсменів – ветеранів війни, посилить увагу української олімпійської спільноти до проблем захисників України, насамперед, сприятиме їх соціальній реабілітації, а також посилить підтримку спорту ветеранів війни", - заявили в комітеті.

Нагадаємо, вчора, 17 листопада, було обраного нового президента Національного олімпійського комітету. Ним став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт.