ua en ru

СБУ з'ясовує причетність керівництва "Антонова" до знищення "Мрії"

СБУ з'ясовує причетність керівництва "Антонова" до знищення "Мрії" Фото: СБУ з'ясовує причетність ДП "Антонов" до знищення Ан-225 "Мрія" (Віталій Носач, РБК-Україна)

Правоохоронці з’ясовують усі обставини знищення літака АН-225 "Мрія". Зокрема, наразі невідомо, чому керівництво ДП "Антонов" не вжило усіх необхідних заходів для його збереження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СБУ.

"Розслідування встановило, що службові особи, попри застереження державних органів, не вжили належних заходів до збереження літака", - йдеться в повідомленні.

В спецслужбі зазначають, що окремі працівники підприємства тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони літовища.

"Усе це призвело до знищення АН-225 та ще кількох літаків. Наразі вивчаються додаткові деталі цієї справи та проводяться необхідні експертизи, після яких буде прийнято подальші процесуальні рішення", - додають у відомстві.

Тривають комплексні заходи для встановлення всіх обставин злочинних дій осіб, винних у знищенні АН-225 "Мрія".

Цікаво

Водночас додають в заяві, під час встановлення осіб, винних у підривній діяльності проти України, виявлено й факти інших злочинів.

"Колишнього гендиректора ДП викрито на організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку. У березні цього року посадовець подав до Держприкордонслужби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб. Серед них - його близький родич", - розповіли в СБУ.

Таким чином, ухилянти змогли перетнути кордон під виглядом фахівців-авіабудівельників.

За цим фактом екс-директору вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.