ua en ru

СБУ з ДБР прийшла з обшуками до екс-голови МВС Авакова

СБУ з ДБР прийшла з обшуками до екс-голови МВС Авакова Фото: Арсен Аваков (mvs.gov.ua)

У колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова СБУ та ДБР проводять обшуки. Вони стосуються справи з авіакатастрофою в Броварах, під час якої загинуло керівництво МВС.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомила його помічниця Наталія Ставівко.

Відомо, що мова йде про закупівлі французьких гелікоптерів Airbus ще за часів, коли Аваков очолював МВС.

"Мова йшла про контракти 6-річної давнини щодо закупки AirBus, але нічого не знайшли, це контракти узгоджувались з Парламентом, слідчі вели себе коректно", - розповіла виданню Наталія Ставівко.

Про таке ж екс-міністр розповів в коментарях ЗМІ.

"Звісно, нічого. Контракти ж затверджувалися урядом та парламентом", - сказав Аваков та додав, що що правоохоронці формально відпрацювали версію.

Нагадаємо, що 18 січня у Броварах на дитячий садок впав гелікоптер, на борту якого було керівництво МВС, включно з міністром Денисом Монастирським.

Зазначимо, що наразі СБУ розглядає три версії причин трагедії, а саме: порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера або умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Додамо, що гелікоптер, який розбився у Броварах, був куплений його ще за керівництва відомством під проводом Арсена Авакова.

Тоді Україна домовилася про закупівлю французьких гелікоптерів. В рамках якої Париж мав поставити Києву в два етапи мала спочатку 37 вертольотів компанії Airbus, а потім ще 18 вертольотів. З них, 21 гелікоптер - моделі Н225.

При цьому з 55 французьких гелікоптерів, які в подальшому спрямувалися для користування МВС, 21 гелікоптер вже був у користуванні.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.