ua en ru

Санкції проти РФ. ЄС заборонить транспортування нафти частиною нафтопроводу "Дружба"

Санкції проти РФ. ЄС заборонить транспортування нафти частиною нафтопроводу "Дружба" Фото: ЄС заборонить транспортування нафти частиною нафтопроводу "Дружба" (GettyImagеs)

Посли Європейського союзу у середу, 21 червня, погодили 11-й пакет санкцій проти Росії. Він включатиме в себе заборону на транспортування нафти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву посла Польщі в Європейському Союзі Анджея Садося Польському радіо.

Відомо що 11-пакет антиросійських санкцій ЄС включатиме в себе також заборону на перетин кордону російськими автопричепами.

Окрім цього буде заборонено транспортування нафти північною гілкою нафтопроводу "Дружба", яка йде через Білорусь до Польщі та Німеччини.

Нагадаємо, минулого року Німеччина та Польща імпортували в середньому близько 480 000 барелів на день через північну ділянку нафтопроводу "Дружба".

Санкції ЄС проти Росії

Від самого початку вторгнення РФ в Україну Європейський союз запровадив уже 10 пакетів обмежень. Під санкції потрапили російські чиновники, олігархи, юридичні особи та компанії, які допомагають Кремлю вести загарбницьку війну проти України.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 9 травня в Києві заявила, що нові санкції будуть спрямовані на припинення обходу вже чинних торгових обмежень Росії.

"Якщо ми побачимо, що товари йдуть з Євросоюзу до третіх країн, а потім потрапляють до Росії, ми могли б запропонувати країнам-членам санкціонувати експорт цих товарів. Цей інструмент буде останнім засобом, і його використовуватимуть обережно", - сказала вона.

Раніше Politico повідомляло, що Угорщина та Греція блокували 11 пакет санкцій ЄС проти Росії. Вони вимагають скоротити в ньому список підсанкційних компаній, так званих "спонсорів війни".

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.