ua en ru

Російський "Лукойл" остаточно продав свій нафтопереробний завод в Італії

Російський "Лукойл" остаточно продав свій нафтопереробний завод в Італії Фото: "Лукойл" (flickr.com)

Дочірня компанія російського "Лукойлу" завершила продаж нафтопереробного заводу ISAB в Італії. Її купила кіпрська приватна інвестиційна компанія GOI Energy після схвалення італійською владою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву представника "Лукойлу", яку приводить Reuters.

Кіпрська GOI Energy повідомила, що прагне перетворити нафтопереробний завод на один з основних енергетичних центрів Європи за рахунок синергії з промисловими партнерами, включаючи торговця сировинними товарами Trafigura.

Зазначається, що ISAB та Trafigura підписали довгострокові комерційні угоди, які забезпечать безперебійність поставок сировини та закупівлю готової продукції. Trafigura відіграватиме ключову роль у забезпеченні повноцінної роботи НПЗ у майбутньому.

Завод ISAB на Сицилії переробляє 320 000 барелів нафти щодня, що становить п'яту частину нафтопереробних потужностей Італії.

Хоча "Лукойл" безпосередньо не піддавався західним санкціям щодо Росії, нафтопереробний завод ISAB постраждав від ембарго на постачання російської нафти, оскільки банки не хотіли фінансувати закупівлі для компанії, пов'язаної з РФ.