ua en ru

У Росії серед військових точаться суперечки щодо ведення війни, - британська розвідка

У Росії серед військових точаться суперечки щодо ведення війни, - британська розвідка Фото: у Росії виникли суперечки щодо ведення війни проти України (Getty Images)

Серед російських військових точаться суперечки щодо ведення війни проти України. Зокрема, дехто вважає, що керівництво неправильно обрало стратегії планування.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Британська розвідка наводить недавні заяви терориста та бойовика Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Він стверджує, що два місяці провів на передовій у складі батальйону так званої "ДНР". Гіркін висміяв накази керівництва армії РФ будувати великі позиційні оборонні споруди, ставлячи під сумнів їх корисність у сучасній війні. Бойовик заявив про "кризу стратегічного планування".

"Його коментарі підкреслюють бурхливі дебати щодо ведення війни, які тривають у військовій спільноті Росії", - зазначили у розвідці.

При цьому британські розвідники не можуть підтвердити чутки про звільнення глави Генштабу РФ Валерія Герасимова. Проте відомо, що напруга серед військових дійшла і до верхівки.

Нагадаємо, у ЗСУ зазначили, що російські війська попри зміну тактики на сході України не можуть прорвати оборону наших захисників.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.