ua en ru

Росіяни влаштовують провокації біля херсонських островів. У ЗСУ пояснили, чи є загроза

Росіяни влаштовують провокації біля херсонських островів. У ЗСУ пояснили, чи є загроза Фото: окупанти влаштовують провокації поблизу херсонських островів (Getty Image)

Російські диверсанти намагаються влаштовувати провокації поблизу херсонських островів. Проте українські військові вважають, що такі дії ворога не несуть загрози.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євгена Єріна в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни у Херсонській області зараз лише готуються до оборони. Підготовку до наступальних дій поки не фіксують. Проте окупанти намагаються спровокували захисників провокаціями на островах поблизу Херсона.

"Єдине, як діє противник - це окремі невеликі диверсійно-розвідувальні групи здійснюють спроби рухів в акваторії Дніпра, поблизу островів або на самих островах біля Херсона. З метою здійснити якісь спроби перевірки на міцність наших захисників, а також ведення певних спостережень", - сказав Єрін.

Він зазначив, що такі провокації ворог влаштовує не щодня, а українські бійці швидко реагують на дії окупантів.

"Час від часу вони (провокації - ред.) відбуваються. Сказати, що вони носять постійний, регулярний характер не можна. Бувають дні, коли таких вилазок не відбувається, а бувають дні, коли по декілька разів. Як правило, в окремих погодних умовах, коли є туман чи інші природні обставини, які перешкоджають більш широкому спостереженню", - пояснив речник.

Нагадаємо, нещодавно у мережі з'явилися кадри, як український військовий встановлює прапор на Великому Потьомкінському острові.

Пізніше речник сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін пояснив, що всі острови біля Херсона зараз перебувають у "сірій зоні", а говорити про їхнє звільнення ще зарано.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.