ua en ru

Росіяни вербують ремонтників у Білорусі, щоб відправити на ЗАЕС, - "Енергоатом"

Росіяни вербують ремонтників у Білорусі, щоб відправити на ЗАЕС, - "Енергоатом" Фото: у Білорусі вербують ремонтників, щоб відправити на ЗАЕС (Getty Images)

Росіяни вербують у Білорусі ремонтників, щоб відправити їх на Запорізьку АЕС. Таким чином окупанти намагаються відновити стабільну роботу станції після обстрілів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Енергоатом".

"Рашисти намагаються завербувати для роботи на ЗАЕС півтори сотні білоруських ремонтників. Окупанти все ще шукають персонал для функціонування станції, намагаючись хоч якось дати собі раду на ній", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, росіяни хочуть завербувати 150 фахівців з ремонту, які раніше працювали на Білоруській АЕС.

"Очевидно, вони потрібні для того, щоб нашвидкуруч лагодити пошкодження, що виникають внаслідок обстрілів, які самі ж росіяни й влаштовують. А примусити українських атомників до співпраці російським окупантам не вдається", - додали в "Енергоатомі".

Зазначається, що окупанти продовжують обіцяти співробітникам ЗАЕС "вигідні умови", а також погрожують, залякують і тримають у полоні. Проте ці методи не впливають на кількість кваліфікованого персоналу, якого на станції катастрофічно бракує.

Нагадаємо, нещодавно Росія звинуватила Україну у нібито зберіганні зброї на територіях АЕС. Проте радник голови ОП Михайло Подоляк спростував це та нагадав, що саме РФ захопила Запорізьку АЕС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.