ua en ru

Росія змушена змінювати тактику через брак боєприпасів, - експерт

Росія змушена змінювати тактику через брак боєприпасів, - експерт Фото: через нестачу снарядів окупанти змінюють тактику на фронті (Getty Images)

Російські війська змушені змінювати тактику на фронті через брак артилерійських снарядів. Окупанти використовують інші засоби, аби підтримувати інтенсивність ударів.

Про це у коментарі РБК-Україна розповів екс-начальник пресслужби Генерального штабу ЗСУ полковник Владислав Селезньов.

"У березні російська армія буде дуже серйозно відчувати брак військової техніки та боєприпасів. Тобто з урахуванням того, що росіяни обрали дивну тактику як для довгострокової військової операції, вони використовували до 60 тисяч снарядів на добу, зараз у них значне зменшення - максимум за добу буває до 20 тисяч снарядів", - сказав експерт.

При цьому він підкреслив, що брак снарядів змушує ворога змінювати тактику на фронті. Окупанти використовують замість артилерії інші засоби, щоб обстрілювати позиції українських військ.

"Росіяни змушені комбінувати, використовувати не тільки артилерійські системи, а й танки для ударів, активніше використовувати міномети, активніше застосовувати штурмову авіацію для того, що тримати на досить потужному рівні вогневий вплив на наші позиції. Тобто ресурси у РФ, навіть ті, які були ще з часів Радянського Союзу, підходять до завершення", - зазначив Селезньов.

Експерт зазначив, що Росія змушена активізувати роботу військово-промислового комплексу, щоб не залишитися без снарядів.