ua en ru

Росія щодня втрачає до 1500 солдатів у боях за Бахмут, - чиновник НАТО

Росія щодня втрачає до 1500 солдатів у боях за Бахмут, - чиновник НАТО Фото: Росія щодня втрачає до 1500 солдатів у боях за Бахмут (Getty Images)

Російські війська щодня втрачають до 1500 солдатів під час поточного наступу, переважно у Бахмуті.

Про це заявив високопоставлений представник НАТО, який говорив на умовах анонімності, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Gardian.

"Росія втрачає 1200, 1300 і навіть 1500 солдатів на день під час поточного наступу, в основному в Бахмуті. Співвідношення вбитих і поранених складає один до трьох", - заявив він.

Представник НАТО додав, що Україна несе "на порядок менше втрат" у боях, де з обох боків витрачається "кілька тисяч" снарядів на день.

Він додав, що поки що неясно, як довго триватиме битва за Бахмут. Похмурі, напружені бої йдуть на лінії фронту в місті вздовж річки, яка перетворилася на "зону вбивства".

Нагадаємо, бійці ССО за кілька днів знищили роту окупантів та "Орлан-10" у Бахмуті.

До того ж міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголошував, що ЗСУ мають тримати Бахмут стільки, скільки зможуть фізично. Бо якщо місто впаде, наступними будуть інші населені пункти.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.