ua en ru

У Рівному депутата облради спіймали на хабарі. Суд виніс вирок

У Рівному депутата облради спіймали на хабарі. Суд виніс вирок Фото: у Рівному депутата облради спіймали на хабарі (Віталій Носач, РБК-Україна)

Депутата Рівненської обласної ради викрили на вимаганні хабаря. Вищий антикорупційний суд визнав його винним та виніс вирок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Депутата облради, який одночасно обіймав посаду головного лікаря Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення спіймали на хабарі у 1,2 тисячі доларів. Він вимагав гроші у жінки, яка має статус постраждалої внаслідок Чорнобильської катастрофи та супутні захворювання.

Лікар пообіцяв за гроші оформити інвалідність, пов’язану з наслідками аварії на ЧАЕС.

Фігурант уклав з прокурором САП угоду про визнання винуватості. ВАКС затвердив угоду та визнав його винним. Суд призначив покарання у вигляді штрафу у 68 тисяч гривень та заборонив на рік обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в закладах охорони здоров'я.

Також, як повідомляє САП, засуджений зобов’язався перерахувати на потреби ЗСУ 2 млн гривень.

Нагадаємо, правоохоронці викрили чиновниця Льотної академії НАУ, яка за гроші допомагала двом чоловікам призовного віку вступити на аспірантуру. Це допомогло б уникнути призову до армії.

Також нещодавно ДБР спіймало чиновника КМВА, який організував схему незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.