ua en ru

У Rheinmetall розповіли, коли запустять свій завод в Україні

У Rheinmetall розповіли, коли запустять свій завод в Україні Фото: у Rheinmetall розповіли, коли запустять свій завод в Україні (GettyImagеs)

Німецький концерн Rheinmetall планує запустити свій завод в Україні вже у 2024 році. А першу зброю випустить через пів року після запуску.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами генерального директора Rheinmetall Арміна Паппергера, завод в Україні хочуть запустити у 2024 році. Зокрема компанія очікує, що вони до початку 2024 року укладуть з Україною угоду щодо виробництва бронетранспортерів Fuchs і бойових машин піхоти Lynx.

"Після підписання контракту ми хочемо закінчити перший Fuchs протягом шести-семи місяців, а перший Lynx протягом 12-13 місяців", - сказав Паппергер.

Він зауважив, що компанія планує виробляти Fuchs в Україні вже з кінця літа 2024 року. А ось щодо бойової машини піхоти - то доведеться трохи почекати. До літа 2025 року. При цьому про виробництво танків Panther мова поки що не йдеться.

Варто зауважити, що у жовтні цього року АТ "Українська оборонна промисловість" та концерн Rheinmetall зареєстрували спільне підприємство - ТОВ "Рейнметал - Українська оборонна промисловість". Воно має допомогти з місцевим виробництвом обладнання, обслуговуванням і ремонтом західного озброєння.

Спільне підприємство

Нагадаємо, що Федеральне антимонопольне відомство Німеччини дозволило Rheinmetall створити спільне підприємство з Україною ще наприкінці вересня.

Повідомлялося, що підприємство базуватиметься у Києві.

Важливо зазначити, що Rheinmetall активно допомагає Україні у війні проти Росії шляхом постачання боєприпасів та різної техніки.

Зокрема, нещодавно концерн отримав нове замовлення на артснаряди для України.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.