ua en ru

РФ вже не зможе докорінно вплинути на логістику та економіку України ракетними ударами, - ГУР

РФ вже не зможе докорінно вплинути на логістику та економіку України ракетними ударами, - ГУР Фото: представник ГУР Андрій Юсов (suspilne.media)

Російські війська й далі продовжуватимуть свою тактику ракетного терору. Але докорінним чином вплинути ударами на українську економіку, логістику ворог вже не зможе.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова в ефірі національного телемарафону.

"Від ракетного терору рашисти не відмовляються, але ми бачимо, що ракетний бліцкриг провалився відтоді як і почався, хоче цей інструмент залякування й далі використовується", - каже Юсов.

Він зазначив, що розвідка спостерігає збільшення інтервалів між ракетними атаками ворога.

"Якщо раніше це були щотижневі масовані ракетні удари, то зараз інтервал може бути в 3-4 тижні. Вони використовують "Шахеди", але вже по-іншому і кількісно, і по інтервалах. Ну і високоточного ракетного озброєння у росіян стає справді мало", - зазначив Юсов.

За його словами, якщо говорити про "Калібри", "Іскандери", "Кинжали", то "це не та зброя, якою ворог може собі дозволити засипати Україну".

"Так, застарілого ракетного озброєння у РФ ще багато. Особливо, коли мова йде про С-300 - це означає підвищення загрози для прифронтових територій і ми бачимо ці руйнування досі по Запоріжжю й інших містах. Але в цілому ця тактика ракетного терору вже зазнала поразки. Україна пережила зиму, енергетична система вистояла і сьогодні докорінним чином вплинути на українську економіку, логістику ворог вже не зможе", - зауважив Юсов.

Нагадаємо, що вночі росіяни атакували Україну іранськими "Шахедами". Сили ППО знищили 11 із 16 випущених дронів. Але є влучання в Дніпропетровській області по об'єкту інфраструктури в Новомосковську, а також зафіксовані прильоти й у Львівській області.

Додамо, тим часом в Силах оборони попереджають, що є загроза ракетних ударів, на що вказують запуски "Шахедів", які ворог використовує для виявлення наших систем ППО.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.