ua en ru

РФ вдарила по кількох енергооб'єктах у Кропивницькому, 8 поранених. Нові подробиці атаки

РФ вдарила по кількох енергооб'єктах у Кропивницькому, 8 поранених. Нові подробиці атаки Фото: РФ вдарила по кількох енергооб'єктах у Кропивницькому, 8 поранених (facebook com)

Під обстріл окупантів у Кропивницькому 4 січня потрапило кілька підприємств енергетики. Вісім працівників постраждали, один загинув.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, ДСНС України, Міненерго, ДСНС України у Кіровоградській області, Укренерго.

"Під час чергової ракетної атаки по Кропивницькому ворог запустив, ймовірно, ракету Х-59. Пошкоджено будівлі на кількох підприємствах, які належать місцевим енергетикам", - розповів голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Але, за його словами, найтрагічніше, що постраждали робітники.

"Вісім робітників з травмами різного ступеня тяжкості доставлені в лікарню. Один робітник, на жаль загинув", - зазначив Райкович, додавши, що він працював автослюсарем.

Стан поранених

У всіх поранених осколкові поранення.

"Медики обласної лікарні та ЛШМД оперативно надали допомогу. Всі, хто потребував стаціонарної допомоги, під опікою лікарів", - зазначив голова ОВА.

На об’єктах, за даними голови ОВА, наразі досі працюють працівники ДСНС.

"Пожежу одного автомобіля оперативно ліквідовано. Триває обстеження кількох частково зруйнованих будівель. Також було пошкоджено лінію електропередач", - додав він, зазначивши, що в окремих районах міста були перебої з електропостачанням і водою, але наразі все відновлено.

Атака на об'єкти "Кіровоградобленерго" та "Укренерго"

У результаті ракетної атаки, що сталася зранку 4 січня, пошкоджено один з об’єктів НЕК "Укренерго" у Кропивницькому.

"Також зазнав пошкоджень і об’єкт ПАТ "Кіровоградобленерго", - розповіли в Міненерго.

Фото з місця обстрілу Кропивницького 4 січня (facebook.com/MNSKirovograd)

Зокрема, як додали в Укренерго, пошкоджено один з ремонтно-виробничих об’єктів.

"Пошкодження не призвели до збоїв в роботі магістральної мережі", - рпідкреслили у компанії.

Обстріл Кропивницького

4 січня у Кропивницькому пролунали вибухи. Тоді Райкович просив нічого не викладати в соцмережі, пообіцявши розповісти подробиці того, що сталося пізніше.

Незабаром стало відомо, що російські війська атакували підприємство у Кропивницькому. Повідомлялося про загиблого та поранених, але їх икількість не уточнювалась.