ua en ru

РФ обстріляла Херсон під час евакуації через затоплення міста: поранені двоє поліцейських

РФ обстріляла Херсон під час евакуації через затоплення міста: поранені двоє поліцейських Фото: РФ обстріляла Херсон під час евакуації через затоплення міста через підрив Каховської ГЕС (Getty Images)

Російські окупанти обстріляли Херсон, двоє поліцейських зазнали поранень. Війська РФ атакували місто під час евакуації місцевого населення через підрив Каховської ГЕС 6 червня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МВС України.

"Поки ми намагаємося рятувати, росіяни продовжують обстрілювати Херсон", - йдеться в повідомленні.

Так, під час цього обстрілу двоє херсонських поліцейських отримали осколкові поранення під час здійснення евакуації у місті.

"Оголошена евакуація, людей вивозять. А росіяни накривають артилерією", - додали в МВС.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС на зараз

Російські війська підірвали Каховську ГЕС о 2:30 вівторка, 6 червня. Станцію підірвали дистанційно. Епіцентром вибуху стала машинна зала.

Українська розвідка має тому докази. Крім того, за даними ГУР, перед тим, як підірвати станцію, окупанти двічі її мінували - востаннє у квітні минулого року.

За словами радника голови ОП Михайла Подоляка, підрив здійснила 205-та мотострілецька частина російської армії. Нібито окупанти зробили це "в стані афекту" без розуміння наслідків.

На думку голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма, в окупантів як завжди "все пішло за планом". На його думку, загарбники хотіли лише щось нашкодити станції, але не підривати. У ОК "Південь" кажуть, що усвідомивши масштаби техногенної катастрофи, окупанти швидко евакуюються і самі.

На даний момент відомо, що Каховська ГЕС повністю зруйнована та відновленню не підлягає. Докладніше - у матеріалі РБК-Україна.