ua en ru

РФ атакувала Харків КАБами: у місті було чути вибухи, є постраждалі

РФ атакувала Харків КАБами: у місті було чути вибухи, є постраждалі Ілюстративне фото: український військовий ( t.me dsns_telegram)

Російська Федерація ввечері понеділка, 29 квітня, запустила по Харкову керовані авіаційні бомби. У місті пролунали вибухи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на власного кореспондента, мера міста Ігоря Терехова в Telegram та голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Як повідомив кореспондент РБК-Україна, вибухи у місті пролунали близько 18:10.

Згодом про обстріл Харкова повідомив і мер міста Ігор Терехов.

"У Харкові серія вибухів. По місту бʼють КАБами. Будьте обережні", - написав він.

О 18:26 Синєгубов повідомив, що Росія завдала удару по Київському району міста.

"Поранення отримала одна жінка, медики надають всю необхідну допомогу. Деталі встановлюються", - написав він.

Оновлено о 18:40.

Синєгубов повідомив, що окрім Харкова росіяни завдали ударів щонайменше пʼятьома КАБами по інших населених пунктах Харківського району. Попередньо, там обійшлось без постраждалих.

Оновлено о 19:13.

Синєгубов повідомив, що в результаті атаки на Харків поранення отримав цивільний чоловік.

"За уточненими даними, внаслідок ворожого обстрілу травмовано 42-річного чоловіка. Його госпіталізували з вибуховою травмою та уламковими пораненнями до медичного закладу", - повідомив він.

За його словами, медики оцінюють стан чоловіка, як середньої тяжкості.

Обстріли Харкова

Росія останній часом посилила свої ракетні атаки на Харків та інфраструктуру міста. Зокрема, певний час Харків був без електроенергії. Окрім того, 22 квітня росіяни керованою ракетою знищили телевежу міста.

Окрім того, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що Росія почала накопичувати війська на харківському напрямку.

Зауважимо, що останнім часом росіяни поширювали пропаганду щодо підготовки наступу на Харків та бажання російського диктатора Володимира Путіна захопити місто.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.