ua en ru

Рєзніков оцінив можливість постачання західних танків в Україну

Рєзніков оцінив можливість постачання західних танків в Україну Фото: міністр оборони України Олексій Резніков (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що Україна зрештою отримає західні танки та винищувачі для витіснення російських військ зі своєї території.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву в інтерв'ю Politico.

"Я дуже оптимістичний у тому, що танки Abrams будуть поставлені у майбутньому, і я впевнений, що винищувачі, такі як F-16, F-15 або Gripen зі Швеції, також будуть поставлені", - заявив він.

Як розповів Резніков, минулого року він запитував у США переносні зенітно-ракетні комплекси "Стінгер", але отримав відмову, яку в Штатах аргументували "законами та політичними питаннями". Однак, незважаючи на це, вже через кілька місяців в Україну було доставлено першу партію з ПЗРК.

"Тож для мене це приклад того, що якщо ви чуєте, що це неможливо, значить, це буде можливо у майбутньому", - додав міністр.

Видання зазначає, що той же процес постачання повторився з 155-мм гаубицями та високомобільними артилерійськими ракетними системами, які згодом справили величезний вплив на полі бою.