ua en ru

У разі загрози від росіян. Посол не виключив допомоги в евакуації українців із Грузії

У разі загрози від росіян. Посол не виключив допомоги в евакуації українців із Грузії Фото: тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов (netgazeti.ge)

Посольство України в Грузії не виключає ймовірності евакуації українців, якщо виникне загроза їхній безпеці з боку громадян РФ.

Про це заявив тимчасовий повірений у справах України у Грузії Андрій Касьянов, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю виданню "Європейська правда" .

За його словами, евакуація громадян України може відбутися за наявності реальних загроз їхньому життю та безпеці. Дипломат наголосив, що українські дипломати не сидітимуть, склавши руки, а працюватимуть для забезпечення захисту та безпеки громадян України.

"У разі відновлення прямого авіаційного сполучення і зростання реальних ризиків безпеки. На сьогодні посольство не виключає можливість звернення до міжнародних організацій і наших міжнародних партнерів з тим, щоб розглянути можливість надання допомоги в масовій евакуації громадян України з території Грузії", - заявив Касьянов.

Дипломат повідомив, що загрози безпеці українцям у Грузії є і вони зросли з оголошенням часткової мобілізації у РФ у вересні.

"Також нарощується антигрузинська та антиукраїнська риторика. І ми чуємо відверті погрози, які лунають на адресу Грузії приєднати всі частини до окупованих територій", - заявив він, додавши, що вже надходять усні скарги з боку громадян України щодо агресивної риторики від росіян.

Нагадаємо, раніше глава грузинської провладної партії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе виступив за відновлення прямого авіасполучення з РФ. До цього глава МЗС РФ Сергій Лаврова похвалив уряд Грузії через неприєднання до санкцій проти РФ, а потім заявив, що Москва може незабаром відновити пряме авіасполучення з Тбілісі.

У МЗС України такі заяви назвали "черговим обміном реверансами між Тбілісі та Москвою".

Водночас президент Грузії Саломе Зурабішвілі виступила проти відновлення авіасполучення між РФ та Грузією.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.