ua en ru

Ракетний удар по Одесі: у місті виникло кілька пожеж, є поранені

Ракетний удар по Одесі: у місті виникло кілька пожеж, є поранені Фото: війська РФ завдали комбінованого удару по Одесі (Getty Images)

Війська РФ завдали комбінованого удару по Одесі з використанням крилатих ракет та дронів-камікадзе, внаслідок якого виникло кілька пожеж.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram голови Одеської ОВА Олега Кіпера.

"За результатами ворожої атаки в Одесі від падіння уламків ракет спалахнуло кілька пожеж. У будинках вибуховою хвилею вибиті вікна", - йдеться у повідомленні голови Одеської ОВА.

У ОК "Південь" також зазначили, що ворог знову направив ударні дрони по південних областях і закликали не залишати укриття.

Внаслідок обстрілу Одеси є постраждалі

В ОВА повідомили, що за попередніми даними, внаслідок нічної атаки поранення отримали троє людей, їм надається вся необхідна допомога.

Опубліковано перші фото наслідків нічного удару

"Суспільне" опублікувало перші фотографії наслідків нічного удару по Одесі.

Сили ППО знищили всі ворожі цілі

За даними ОК "Південь", ворог тричі атакував вночі Одеську область, застосувавши дві хвилі ударних дронів, загальною кількістю 15 штук та 8 ракет морського базування типу "Калібр".

Силами протиповітряної оборони всі атаки було відбито.
Внаслідок збиття ракет уламками було пошкоджено гуртожиток одного з навчальних закладів та супермаркет.

Вибуховою хвилею в кількох будинках понівечені вікна та балкони, побиті припарковані поряд автомобілі. На двох об'єктах спалахнули пожежі. Повідомляється, що пожежники працюють над їхньою ліквідацією.

Нічні атаки на Одесу

Війська РФ сьогодні вночі, 14 серпня, зробили комбінований удар по Одесі та Одеській області із застосуванням "Шахедів" і крилатих ракет, попередньо типу "Калібр".

За даними ОК "Південь", попередньо повідомлялося про 4 групи ударних БПЛА: 3 - у напрямку Одеси, 1 - у напрямку Південного.

Російські окупанти останніми тижнями активно атакують дронами та крилатими ракетами об'єкти на Одещині. Так, 2 серпня війська РФ ували безпілотниками портову та промислову інфраструктуру на півдні Одеської області. У регіоні лунали сильні вибухи.

Що відомо про атаку по Україні вночі 2 серпня, читайте у матеріалі РБК-Україна.