ua en ru

Путін боїться, що зміцнення відносин Росії та КНДР порушить схеми обходу санкцій, - ISW

Путін боїться, що зміцнення відносин Росії та КНДР порушить схеми обходу санкцій, - ISW Фото: Володимир Путін та Кім Чен Ин (kremlin.ru)

Президент Росії Володимир Путін, ймовірно, боїться, що зміцнення відносин із Північною Кореєю можуть поставити під загрозу існуючі схеми ухилення РФ від санкцій.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Путін зустрівся із північнокорейським диктатором Кім Чен Ыном на космодромі "Східний" в Амурській області РФ 14 вересня. Він назвав зустріч "продуктивною" і повідомив, що вони з Кімом провели "відвертий обмін думками щодо ситуації в регіоні та про двосторонні відносини".

Путін також заявив, що Росія продовжує дотримуватися обмежень на військово-технічну співпрацю. Північною Кореєю, але зазначив, що у "рамках нинішніх правил є додаткові можливості".

Путін, ймовірно, намагається нейтрально зобразити свою зустріч із Кімом, щоб збалансувати інтерес Росії у придбанні північнокорейських артилерійських боєприпасів із побоюваннями щодо ризику запровадження вторинних міжнародних санкцій проти РФ через потенційну торгівлю з Північною Кореєю.

Ключові висновки ISW:

  • ЗСУ 13 вересня завдали ракетних ударів по окупованому Севастополю в Криму, пошкодивши російський десантний корабель, підводний човен та портову інфраструктуру.
  • Українські війська просунулися у Запорізькій області та, як повідомляється, у районі Бахмута Донецької області.
  • У ніч із 12 на 13 вересня російські війська завдали серії ударів безпілотників "Шахед-131/136" по Сумській та Одеській областях.
  • Міністерство оборони Росії тимчасово призупинило ротацію сил ПВК "Вагнера" у Сирії.
  • Російські війська провели наступальні операції на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, а також під Бахмутом, але не досягли якихось підтверджених успіхів.