ua en ru

"Провокації російських спецслужб". В СБУ пояснили, чому Порошенка не випустили за кордон

"Провокації російських спецслужб". В СБУ пояснили, чому Порошенка не випустили за кордон Фото: в СБУ пояснили, чому Петра Порошенка не випустили за кордон (Віталій Носач, РБК-Україна)

Українська розвідка отримала інформацію "про підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб". Головна мета ворога - знизити підтримку іноземних партнерів та спробувати розколоти українське суспільство зсередини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення СБУ в Facebook.

Вони заявляють, що росіяни планували масштабну психологічно-інформаційну операцію за кордоном, головною метою якої було "знизити підтримку іноземних партнерів та спробувати розколоти українське суспільство зсередини".

Це мало призвести до зміни настроїв у країнах, які підтримують Україну, та нібито спонукати українських політиків до "проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з РФ на умовах заморожування війни".

"Серед планів ворога - залучення до ІПСО окремих українських політиків під час їх відвідин третіх країн", - каже спецслужба.

За даними СБУ, "саме в цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови партії "Європейська солідарність" П. Порошенка з прем’єр-міністром Віктором Орбаном, який системно висловлює антиукраїнську позицію, є "другом Путіна" і закликає зняти санкції з РФ".

"Цю зустріч - як і інші "робочі зустрічі" вітчизняних політиків з представниками держав, які транслюють проросійські наративи - РФ планувала використати в своїх ІПСО проти України", - стверджують в СБУ.

Тож "керівництво Верховної ради не надало дозвіл на закордонне відрядження українському депутату, який мав стати інструментом в руках російських спецслужб".