ua en ru

Пропагандисти показали відео із Шойгу на командному пункті окупантів в Україні

Пропагандисти показали відео із Шойгу на командному пункті окупантів в Україні Фото: голова Міноборони РФ Сергій Шойгу (скрин з відео)

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу начебто відвідав командний пункт загарбників на тимчасово окупованій території України. Російський генерал літав туди під час "робочої поїздки".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Міноборони Росії.

За даними оборонного відомства країни-агресора, Шойгу "перевірив передовий пункт управління російського угруповання військ "Схід" на Південно-Донецькому напрямку".

Також у сюжеті розповідається, що російський міністр заслухав доповіді командувача угрупуванням та офіцерів штабу "щодо поточної обстановки, характеру дій противника та виконання російськими військами бойових завдань на основних тактичних напрямках".

Зокрема, командувач угрупуванням "Схід" генерал-лейтенант Андрій Кузьменко доповів про виконання доручення Міноборони "щодо формування у підпорядкованих військах штатних підрозділів застосування БПЛА, укомплектування їх підготовленими фахівцями, а також забезпечення всіх підрозділів ударними та розвідувальними безпілотними комплексами, включаючи FPV-дрони".

Також Кузьменко розповів Шойгу, як штурмові загони у взаємодії із розвідувально-вогневими комплексами намагаються захопити опорні пункти Сил оборони України.

Глава Міноборони РФ слухав доповіді, у тому числі й про "готовність угруповання до дій у зимовий період".

Нагадаємо, перед цим глава Міноборони РФ Сергій Шойгу стверджував, що нібито влітку в серпні побував на фронті на території України.

Також повідомлялося, що 13 вересня лідер КНДР Кім Чен Ин і російський диктатор Володимир Путін зустрілись для обговорення посилення військової співпраці. Також перший зустрівся з міністром оборони терористичної країни Сергієм Шойгу. Як писали західні ЗМІ, КНДР й Росія могли обговорити питання передачі російським терористам артилерійських боєприпасів.