ua en ru

Прикордонники підрахували кількість загиблих у Тисі за два роки війни

Прикордонники підрахували кількість загиблих у Тисі за два роки війни Ілюстративне фото: український військовий (facebook.com/zahidnuy_kordon)

Найбільше чоловіків призовного віку, при спробі незаконно залишити Україну, гине перепливаючи річку Тиса на Закарпатті.

Як повідомляє РБК-Україна, про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі Новини Live.

За його словами, лише за три тижні травні цього року в Тисі було знайдено 8 тіл. Всього з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну прикордонники знайшли понад 30 тіл потопельників у водах Тиси.

"Проте фактів смертей, коли порушники намагалися незаконно перетнути кордон і втратили своє життя, може бути набагато більше", - розповів Демченко.

Він зауважив, що насправді річка Тиса є набагато підступнішою, ніж здається на перший погляд через стрімку течію.

"Попри це, злочинні організовані групи продовжують за гроші "допомогати" українським чоловікам незаконно перетинати кордон, ігноруючи ризики для життя своїх ''клієнтів'", - сказав він.

Нелегальні перетини кордону

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україні було запроваджено воєнний стан. Також було оголошено про мобілізацію, після чого чоловіки призовного віку все частіше почали незаконно перетинати кордон при спробі втекти з України.

Одним з найпопулярніших місць для цього стала річка Тиса, яка йде вздовж кордону України та Словаччини. Однак прикордонники почали знаходити там значну кількість тіл чоловіків, які ймовірно намагались переплисти її.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.