ua en ru

Пригожин заявив, що його війська заходять в Ростов-на-Дону

Пригожин заявив, що його війська заходять в Ростов-на-Дону Фото: власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин (росЗМІ)

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що його війська перетнули кордон з РФ і наразі заходять в Ростов-на-Дону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Пригожина.

Він заявив, що прикордонники не чинили опору та нібито "обіймались з найманцями". Також нібито не стали чинити опір солдати, яких МО РФ виставило на блокпости.

Пізніше Пригожин заявив, що начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов нібито дав команду підняти в повітря літаки і відкрити вогонь по колоні, яка буцімто рухалась серед цивільного населення. Але пілоти, як запевняє Пригожин, відмовились виконувати наказ.

Приблизно о 3:20 Пригожин повідомив, що в небі все ж таки знаходиться два борти авіації РФ, які "намагаються нанести удари по колоні серед цивільних".

Водночас, генпрокурор РФ Ігор Краснов доповів диктатору Володимиру Путіну про порушену кримінальну справу у зв'язку з спробою організації збройного заколоту, передає пропагандистське видання РІА Новини.

Скандал з Пригожиним

Нагадаємо, що 23 червня Пригожин заявив, що російська обстріляла позиції "Вагнера", що призвело до смерті "величезної кількості солдатів". Він пообіцяв помститися та вирушити разом з 25 тисячами найманців "розбиратися з беззаконням в армії".

У відповідь на це в Москві та Ростові-на-Дону введено план "Фортеця", там вивели на вулиці техніку і силовиків, а також будують на дорозі між містами блокпости.

В той же час ФСБ порушила кримінальну справу проти Пригожина, заявивши, що він закликає до початку громадянського конфлікту.

Детальніше про події, що відбуваються в РФ читайте в матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.