ua en ru

Прем'єр Японії прибув до Києва для зустрічі з Зеленським

Прем'єр Японії прибув до Києва для зустрічі з Зеленським Фото: президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда (колаж РБК-Україна)

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда сьогодні, 21 березня, прибув до Києва з офіційним візитом. Він зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на японське видання KYODO.

Візит прем'єра до України підтвердили у Міністерстві закордонних справ Японії. Очікується, що Кісіда та Зеленський обговорять підтримку України.

Поїздку глави японського уряду тримали в таємниці, вона відбулася відразу після зустрічі Кісіди з прем'єром Індії в Нью-Делі. ЗМІ зазначають, що японський прем'єр прилетів до Польщі, де сів у Пшемислі на нічний потяг до Києва.

Оновлено

Перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова опублікувала фото з японським прем'єром.

"Цей історичний візит є проявом солідарності та плідної співпраці між Україною та Японією. Ми вдячні Японії за потужну підтримку та внесок у нашу майбутню перемогу", - зазначила вона.

Фото: прем'єр Японії приїхав до Києва (twitter.com/EmineDzheppar)

Варто зазначити, що Фуміо Кісіда останній лідер G7, який відвідує Україну.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що прем'єр Японії сьогодні прибуде до України та проведе переговори з Володимиром Зеленським.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.