ua en ru

Порошенко привіз у волонтерську пекарню електропіч - замість знищеної росіянами

Порошенко привіз у волонтерську пекарню електропіч - замість знищеної росіянами Фото: Петро Порошенко (eurosolidarity.org)

Волонтерська пекарня у Херсоні знову може працювати на повну потужність. П'ятий президент Петро Порошенко під час поїздки з гуманітарним вантажем привіз нову професійну пічку замість розбитої під час російського обстрілу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Порошенка в Facebook.

За його словами, знадобилося кілька днів, щоб знайти і привезти у Херсон нове обладнання.

Команда Порошенка окрім пічки в перші дні після підриву Каховської ГЕС також організувала кілька гуманітарних конвоїв і привезла понад 150 тон допомоги, яку далі передають евакуйованим.

"У наших ворогів є багато жахливих варварських "традицій війни". Одна з них - позбавляти людей хліба. Під час Голодоморів, під час окупації, і навіть зараз. Є у них таке схиблене збочене бажання - мучити людей голодом. Розбомбити, посікти будівлю уламками, розтрощити обладнання - це те, що зробили росіяни. Але нас нічого не зупинить. Наших пекарів нічого не зупинить. Херсонському нескореному хлібу - бути", - наголосив Порошенко.

Підрив Каховської ГЕС

Російські окупанти підірвали Каховську ГЕС 6 червня. Сьому добу відбувається ліквідація наслідків у зоні підтоплення, до якої потрапили 80 населених пунктів, розташованих на правому та лівому березі Дніпра у Херсонській області. Окупанти, які спочатку заявили про "раптове" підвищення рівня води, нібито почали "евакуацію". Але за фактом вона не проводиться, люди змушені сидіти на дахах затоплених будинків без можливості врятуватись.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.