ua en ru

Показав дорогу на Ізюм. У Харкові судитимуть депутата від ОПЗЖ

Показав дорогу на Ізюм. У Харкові судитимуть депутата від ОПЗЖ Фото: депутат з Ізюма допоміг російським окупантам (Getty Images)

Депутат міської ради Ізюма Харківської області допоміг російській армії під час окупації регіону. Його будуть заочно судити у Харкові.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прокуратуру Харківської області.

За даними слідства, депутат від забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа - За життя" перейшов на бік ворога. Він показав окупантам шлях до Ізюма, який допоміг їм обійти оборону українських військових. Чоловік фактично впустив російських військових у місто.

Крім того, зрадник "зливав" окупантам місцерозташування людей, які волонтерили для ЗСУ, ветеранів АТО та ООС. Він доносив на представників правоохоронних органів, територіальної оборони Ізюма та членів їхніх сімей.

Депутат також поширював фейки, що влада нібито "здала" Київ та Харків, закликав співпрацювати з окупантами.

Правоохоронці закінчили розслідування за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 ККУ). Обвинуваченого судитимуть заочно у Київському районному суді Харкова.

Фото: депутат з Ізюма допоміг російським окупантам (facebook.com/prokuraturakharkiv)

Нагадаємо, колаборанта з Ізюма, який працював у так званій "народній міліції" відправили у в'язницю.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн та особисті дані редакції. Єдиний домен РБК-Україна – www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.