ua en ru

Після війни потрібно вжити заходів, щоб Україна могла стримувати агресію, - Столтенберг

Після війни потрібно вжити заходів, щоб Україна могла стримувати агресію, - Столтенберг Фото: генсек НАТО Єнс Столтенберг (Getty Images)

Коли закінчиться війна, країнам Північноатлантичного альянсу потрібно буде вжити заходів, щоб Україна змогла стримувати майбутню агресію Росії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу НАТО.

"Завтра ми проведемо комісію НАТО-Україна з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. У зв'язку з агресивною війною Росії і нашою підтримкою Києва. Ми не знаємо, коли закінчиться ця війна. Але коли це станеться, нам потрібно буде вжити заходів, щоб Україна могла стримувати майбутню агресію. І історія не повторюється", - заявив він.

Генсек підкреслив, що НАТО не може дозволити РФ продовжувати підривати європейську безпеку.

"Я вітаю мирний план президента Володимира Зеленського, який підтримує принципи, що лежать в основі Статуту ООН. Він забезпечує основу для справедливого і стійкого миру. Але немає жодних ознак того, що Володимир Путін готується до миру. Він готується до нової війни", - заявив Столтенберг.

Він додав, що країни Північноатлантичного альянсу підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

"Ось чому ми єдині в нашій рішучості не здаватися. І підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Союзники доставили 65 мільярдів євро військової допомоги. І я вітаю, що в Україну почали надходити сучасні бойові танки та інша бронетехніка. Це може мати реальне значення на лінії фронту і дозволити українським силам звільнити більше території", - заявив генсек НАТО.

Столтенберг додав, що країни НАТО обговорять, як можна посилити підтримку України.

"Ми обговоримо, як ми можемо посилити нашу підтримку, зокрема шляхом продовження зміцнення Збройних сил України. І підтримує їхній перехід від радянських часів до обладнання та доктрини НАТО", - наголосив він.