ua en ru

Підрив мосту в Часовому Яру: у ЗСУ зробили заяву про ситуацію

Підрив мосту в Часовому Яру: у ЗСУ зробили заяву про ситуацію Ілюстративне фото: український військовий (Getty Images)

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас у місті Часів Яр. ЗСУ навпаки наразі займаються ремонтом мосту для того, щоб мати шляхи сполучення.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

"Можу зазначити, що Збройні сили України міст через канал Сіверський Донець-Донбас не підривали. Навпаки - було так, що наші підрозділи відбудовують той міст для того, щоб мати шляхи сполучення. І якраз, коли йшов процес, коли наша вантажівка перебувала там і привезла будматеріали, по ній влучили FPV-дрони", - заявив Волошин.

За його словами, в результаті влучання ніхто не загинув, однак було пошкоджено транспорт.

Він також зауважив, що наразі ситуація навколо Часового Яру не змінилася і контролюється Силами оборони України. Там тривають активні бойові дії і вдень і вночі.

Волошин розповів, що за останні дні жодних територіальних успіхів у росіян там не було, ворожих військ у місті немає.

Що передувало

Раніше у ЗМУ з'явилась інформація про нібито підрив українськими силами мосту через канал Сіверський Донець-Донбас. Нібито це було зроблено для того, щоб перешкодити просуванню російських військових.

Ситуація навколо Часового Яру

Останні тижні Росіяни активували свої спроби захопити місто Часів Яр, адже їм таку задачу поставив російський диктатор Володимир Путін.

Нещодавно Сили оборони посилили кількість своїх військових на цьому напрямку. Однак в ГУР вважають, що захоплення росіянами Часового Яру можливе, адже там застосовується вже традиційна для росіян практика.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.