ua en ru

Підготовка до зими і бюджетні питання. Зеленський зібрав Конгрес місцевих та регіональних влад

Підготовка до зими і бюджетні питання. Зеленський зібрав Конгрес місцевих та регіональних влад Фото: Володимир Зеленський, президент України (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський провів в Івано-Франківську засідання Конгресу місцевих та регіональних влад. На засіданні розглянули, зокрема, підготовку до майбутньої зими та питання місцевих бюджетів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook-сторінку глави держави.

"Дуже важливе засідання саме зараз, коли є час підготуватися до зимового сезону як на державному рівні, так і на рівні областей та громад. Маємо бути свідомі того, що російські терористи спробують продовжити атаки проти української енергетики, проти нормального життя людей. Але наша незламність має перемогти", - заявив глава держави.

Що стосується місцевих бюджетів, то вони, за його словами, повинні витрачатися з державницької позиції.

"Усі бачать, якими є потреби на передовій. Усі бачать, на чому акцентують волонтери. Отже, усі бюджети - і державний, і місцевий - мають відповідати пріоритету номер один, а саме обороні", - наголосив Зеленський.

Скандали з місцевими бюджетами

Нагадаємо, нещодавно в суспільстві активно почали обговорювати не доцільне витрачання коштів з місцевих бюджетів. Українці висловлювали своє невдоволення тим, що місцеві влади витрачають кошти на ремонт доріг, а не на підтримку армії.

На ситуацію відреагував президент Зеленський і закликав місцеве самоврядування залучати на такі потреби не бюджетне фінансування. Відкласти всі видатки, які не на часі, закликав місцеве самоврядування і прем'єр Денис Шмигаль.

Підготовка до зими

Цієї зими росіяни можуть знову вдати до ударів по об'єктах енергетики, щоб залишити українців без світла під час опалювального сезону.

Водночас, в Міністерстві енергетики запевняють, що попри попередні обстріли, Україна під час майбутнього опалювального сезону зможе задовольнити свої потреби у виробленні електроенергії.

Однак в "Укренерго" все ж радять українцям не поспішати позбуватися генераторів, які були куплені під час минулого опалювального сезону.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.