ua en ru

Під окупованим Сімферополем невідомі викрали кримського татарина, - правозахисники

Під окупованим Сімферополем невідомі викрали кримського татарина, - правозахисники Фото: кримський татарин Таїр Сейдаметов (facebook.com/crimeansolidarity)

У Сімферопольському районі тимчасово окупованого Криму невідомі викрали кримчанина Таїра Сейдаметова.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на громадську організацію "Кримська солідарність".

Сейдаметова викрали невстановлені особи у селі Укромне Сімферопольського району.

"17 березня, десь близько 5-6 години вечора, Таїр поїхав у гості до двоюрідного брата в село Укромне. Там він пробув якийсь час і під'їхала машина, двоюрідний брат помітив, що одна легкова машина, позашляховик, дуже довго стоїть біля дороги, і він звернув на неї увагу. Таїр не звернув увагу. Коли брат сказав, що зазвичай машини так довго не стоять, тут же під'їхала «Газель» біла, тонована, там було 6-7 осіб. Вийшов двоюрідний брат і вони йому сказали: "Поклич Таїра". Спершу він не хотів відповідати. У результаті вони сказали, що знають, що Таїр там, вони докази висунули й Таїр вийшов. Вони переконалися, що це він, посадили його в машину", - розповіла сестра Сейдаметова.

На цей час жодних звісток про його місцезнаходження немає.

Нагадаємо, в окупованому Криму російські силовики обшукали будинок кримського татарину.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Увага! Під час війни активізувалися інтернет-шахраї, які видають себе за сайт РБК-Україна. Вони використовують наш дизайн, персональні дані редакції та схожу адресу сайту. Єдиний домен РБК-Україна - www.rbc.ua. Про фейкові сторінки з нашою назвою повідомляйте на пошту: sb@rbc.ua.