ua en ru

В ООН заявили про обстріл гелікоптера з миротворцями у Конго, є поранені

В ООН заявили про обстріл гелікоптера з миротворцями у Конго, є поранені Ілюстративне фото: у ДР Конго скоєно напад на миротворців ООН (Getty Images)

На сході Демократичної Республіки Конго (ДРК) бойовики обстріляли гелікоптер місії Організації Об'єднаних Націй (ООН). Внаслідок атаки поранення отримали двоє миротворців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ООН.

За словами представника Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго на брифінгу, напад, вірогідно, здійснили члени озброєної групи M23 ("Рух 23 березня"). Вони "обстріляли один із наших гелікоптерів ООН.

"Інцидент призвів до поранень двох південноафриканських миротворців, у тому числі один був важко поранений", - йдеться в заяві.

Як уточнює France-Presse, гелікоптер місії після нападу зміг успішно здійснити посадку. Обстріл стався у районі міста Гома.

Місія ООН у Конго

Нагадаємо, миротворчу місію ООН чисельністю близько 18 тисяч осіб було розгорнуто у східному Конго після того, як у 2010 році змінила попередню операцію ООН. Її мандат включає підтримку зусиль конголезького уряду зі стабілізації регіону, що роздирається насильством повстанців.

Зазначимо, що нинішній інцидент - не перший випадок атаки на представників Місії ООН у Конго. Так, рік тому повстанці на сході цієї країни обстріляли гелікоптер з миротворцями, і результаті одного з пасажирів вертольота було вбито.