ua en ru

ООН поскаржилася на дефіцит палива для місії у Газі. Ізраїль порадив позичити у ХАМАС

ООН поскаржилася на дефіцит палива для місії у Газі. Ізраїль порадив позичити у ХАМАС Фото: ООН поскаржилася на дефіцит палива для місії у Газі (Getty Images)

Агентство ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) заявило про дефіцит палива у Секторі Газа. Армія Ізраїлю запропонувала позичити бойовикам ХАМАС.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter армії Ізраїлю.

Раніше агентство UNRWA повідомило, що у разі, якщо воно найближчими днями не отримає палива, воно буде змушене згорнути свою діяльність у Секторі Газа вже 25 жовтня.

У відповідь на це прес-служба Армії оборони Ізраїлю опублікувала супутникову фотографію одного з районів сектору Гази, де відображені ємності з пальним.

"Ці баки з паливом знаходяться на території Сектору Гази. У них міститься 500 тисяч літрів палива. Попросіть ХАМАС, може, вам дадуть небагато", - йдеться у коментарі до фотографії.

Напад ХАМАС на Ізраїль

Нагадаємо, 7 жовтня терористи ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю. Бойовики вбивали та викрадали як військових, так і мирних жителів, включаючи іноземців, які опинилися в епіцентрі бойових дій.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю розпочала операцію проти бойовиків і зачистила від них ізраїльську територію.

Очікується, що у її рамках пройде введення військ на територію Сектору Газа, проте ця наземна операція відкладається. Тим часом ізраїльські війська постійно завдають авіаударів за позиціями бойовиків ХАМАС у Газі.