ua en ru

Німеччина анонсувала нову фіндопомогу для підтримки енергетики України

Німеччина анонсувала нову фіндопомогу для підтримки енергетики України Фото: міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце (bmz.de)

Німеччина додатково надасть Україні майже 200 мільйонів євро на потреби енергетичних компаній.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

За інформацією відомства, міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце зустрілася з міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександром Кубраковим.

"Шульце пообіцяла виділити додатково 195 млн євро на енергопостачання та виживання підприємств в Україні", - уточнюють у німецькому міністерстві.

Шульце зазначила, що тепло та електроенергія є ключовими для життєздатності населення України, особливо з огляду на зиму, тому Німеччина збільшує підтримку критичної енергетичної інфраструктури України.

У міністерстві додають, що близько половини нових коштів мають бути використані для захисту енергетичної інфраструктури незадовго до початку зими, відновлення пошкодженої української енергосистеми та забезпечення використання енергоефективних технологій. З цією метою підтримку буде надано українському постачальнику електроенергії "Укренерго".

Допомога Україні від Німеччини на зиму

Нагадаємо, Німеччина активно допомагає Україні підготуватися до майбутньої зими. Її допомога є не лише фінансовою, а й військовою.

Зокрема, нещодавно влада ФРН анонсувала новий пакет військової допомоги для України, до якого увійшли системи протиповітряної оборони, у тому числі зенітний ракетний комплекс Patriot.