ua en ru

Невидимий для тепловізорів та радарів: ГУР розповіло про роботу морського дрона Magura V5

Невидимий для тепловізорів та радарів: ГУР розповіло про роботу морського дрона Magura V5 Фото: ГУР розповіло про особливості морського безпілотника Magura V5 (скрін відео)

Шість кораблів Чорноморського флоту РФ були знищені українським морським дроном Magura V5. Така ефективність пояснюється фактичною невидимістю для тепловізорів та радарів у зв'язку з особливостями його конструкції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю ГУР.

"Розвідувальний корабель "Іван Хурс", десантні судна "Акула" та "Серна", ракетний корабель "Івановєц", великий десантний корабель "Цезарь Куніков" та патрульний корабель ЧФ РФ "Сєрґєй Котов" - пішли на дно завдяки українським морським дронам Magura V5", - зауважують в ГУР.

Командир спецпідрозділу ГУР МО України Group-13 на псевдо "Тринадцятий" розповів, що Magura V5 не виділяє багато тепла, тому його майже не видно для тепловізійних камер.

"Він - із пластику, тому навіть радарам важко його побачити", - каже він.

Як зазначає розвідник, полювання на військовий корабель загарбників можуть тривати днями. Оператори ж повинні залишатися зосередженими увесь час.

"Найскладнішою ціллю наразі був "Сєрґєй Котов". Group-13 двічі атакувала і пошкоджувала його, але потопити вдалося лише з третьої спроби", - розповідає "Тринадцятий".

Деталі операцій та подробиці особливостей роботи з українськими морськими дронами доступні тут.