ua en ru

Нетаньяху оголосив про посилення бойових дій в Секторі Газа

Нетаньяху оголосив про посилення бойових дій в Секторі Газа Фото: Біньямін Нетаньяху, прем'єр Ізраїлю (GettyImages)

Ізраїль посилює бойові дії на території Сектору Газа. Війна буде тривати до повного знищення терористичної організації ХАМАС.

Про це оголосив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його відеозвернення.

"Громадяни Ізраїлю, ми поглиблюємо військові дії в Секторі Газа. Ми продовжимо війну до повної перемоги над ХАМАСом. Це єдиний шлях повернути наших викрадених, знищити ХАМАС і гарантувати, що Газа більше не буде загрозою для Ізраїлю", - заявив ізраїльський прем'єр.

Нетаньяху зазначив, що війна займе час, але військові, народ та уряд повні рішучості боротися до кінця.

"У війни є ціна, дуже важка ціна - життя наших воїнів-героїв. Ми робимо все, щоб зберегти їхні життя. Але одного ми не зробимо: ми не зупинимося, поки не доб'ємося перемоги", - сказав він.

Війна Ізраїлю та ХАМАС

Нагадаємо, 7 жовтня бойовики організації ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю та захопили декілька населених пунктів, вбиваючи при цьому їх мирних мешканців. Ізраїль у відповідь оголосив про початок операції "Залізні мечі", а пізніше ввів війська на територію Сектору Газа, де і діяли бойовики ХАМАС.

Наприкінці листопада Ізраїль підписав з ХАМАС угоду про припинення вогню та звільнення заручників. Перемир'я тривало до 1 грудня, поки ЦАХАЛ не оголосив про зрив угоди через обстріл території Ізраїлю бойовиками ХАМАС.

Бойові дії в Секторі Газа супроводжується бомбардуваннями та обстрілами міст, в результаті чого гинуть цивільні. Ціла низка країн закликали Ізраїль більш обережно воювати з бойовиками ХАМАС, уникаючи загибелі цивільних. Водночас Нетаньяху заявляв, що міжнародний тиск не зупинить Ізраїль від продовження війни проти ХАМАСу.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.