ua en ru

Небезпека ракет і дронів. У низці областей України - повітряна тривога, працює ППО

Небезпека ракет і дронів. У низці областей України - повітряна тривога, працює ППО Фото: повітряна тривога оголошена в різних областях України (Getty Images)

Повітряна тривога була оголошена в деяких областях України у ніч проти понеділка, 4 вересня. Є загроза застосування російськими окупантами балістичних ракет та ударних дронів для атаки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Повітряних сил ЗСУ.

Так, військові попередили жителів Одеської області про небезпеку ворожих безпілотників.

Крім того, у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях є загроза застосування противником балістичного озброєння.

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер закликав жителів Ізмаїльського району через ворожі БПЛА перебувати у безпечних місцях та не залишати укриття.

"Роботу сил ППО знімати категорично заборонено!" - наголошує чиновник.

У ПС також заявили, що у Приморському зафіксовано загрозу застосування ворогом ударних безпілотників.

"Ізмаїльський район - перебуваєте в укриттях! Килийский район - загроза застосування ворогом ударних БпЛА!" - йдеться в оголошенні.

Небезпека ракет і дронів. У низці областей України - повітряна тривога, працює ППО

Карта повітряних тривог в Україні вночі 4 вересня

Скасування ракетної загрози

Близько 02:35 у командуванні Повітряних сил оголосили про відміну ракетної небезпеки у Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Донецькій областях.

Атака дронів в Одеській області

Водночас загроза ворожих атак із застосуванням ударних дронів залишається на Одещині.

Небезпека ракет і дронів. У низці областей України - повітряна тривога, працює ППО

Карта повітряних тривог в Україні вночі 4 вересня

Поновлення ракетної загрози

Пізніше в командуванні Повітряних сил попередили, що зафіксована ракетна небезпека для Кіровоградської, Черкаської та Вінницької областей.

Небезпека ракет і дронів. У низці областей України - повітряна тривога, працює ППО

Карта повітряних тривог в Україні вночі 4 вересня

Декілька груп "Шахедів" в Ізмаїльському районі

Близько 04:10 у командуванні ПС заявили про фіксацію групи ударних дронів противника з акваторії Чорного моря у напрямку Ізмаїльського району Одеської області.

Як зазначив голова Одеської ОВА Олег Кіпер, ворожа атака ударними БПЛА Ізмаїльського району триває вже майже 2 години. Чиновник ще раз закликав мешканців та гостей Ізмаїльського району перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.

"Це питання вашого життя і здоров'я! Наші хлопці працюють. Не знімайте і не викладайте їхню роботу. Маємо піклуватися один про одного", - наголосив він.

Пізніше у ПС розповіли, що на Одещині кілька ударних БПЛА ворога рухаються в Ізмаїльському районі, закликавши жителів Ізмаїла перебувати в укриттях.

Крім того, майже о пів на п'яту було зафіксовано чергову групу ударних БпЛА ворога в Кілійському районі Одеської області, що рухаються вздовж кордону з Румунією.

Атаки РФ на порт в Одеській області

Нагадаємо, що минулої ночі, 3 вересня, російські окупанти вкотре атакували Україну - загарбники випустили декілька хвиль "Шахедів" з південного та південно-східного напрямку по припортовій інфраструктурі Подунав'я в Одеській області.

Всього тоді росіяни випустили 25 дронів-камікадзе. Сили ППО збили 22 з них. Ще три дрони вдарили по одному з портів. За повідомленнями місцевих ЗМІ, окупанти атакували порт Рені. Там виникла пожежа, дві людини постраждали.