ua en ru

Наводив ракети на Кривий Ріг: правоохоронці затримали інформатора російського "воєнкора"

Наводив ракети на Кривий Ріг: правоохоронці затримали інформатора російського "воєнкора" Фото: СБУ затримала інформатора російського воєнкора (facebook com SecurSerUkraine)

Правоохоронці затримали інформатора російського "воєнкора", який наводив ракети на Кривий Ріг. Тепер йому загрожує до 12 років тюрми.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу СБУ.

Зазначається, що серед головних цілей ворога були бойові позиції української ППО, яка обороняє Кривий Ріг та прилеглі райони.

"Щоб скоригувати ракетний удар по об’єктах ЗСУ, окупанти дистанційно залучили свого інформатора - 27-річного місцевого жителя", - повідомляють в СБУ.

Дії зрадника корегував російський "воєнкор" з медійного пулу диктатора Путіна, який давав агенту завдання на об'їзд місцевості та виявлення локацій техніки та особового складу ЗСУ. Зокрема, українських блокпостів та ремонтних баз військової техніки.

Отримані відомості фігурант планував месенджером передати окупантам через російського "воєнкора".

Затримали "на гарячому"

Правоохоронці затримали інформатора "на гарячому", коли той проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі, вилучивши в нього докази розвідувальних операцій на користь РФ.

Крім того, під час обшуку в його помешканні виявлено автомат АК-74 з глушниками та набоями до нього.

Також чоловік поширював у Telegram-каналах антиукраїнські коментарі і таким чином на початку цього року потрапив у поле зору російського пропагандиста.

Оголошення підозри і термін

Наразі затриманому повідомили про підозру за несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ.

Також вирішується питання про додаткову кваліфікацію злочинних дій фігуранта за ст. 263 Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Фото: затримання інформатора РФ та вилучені докази його співпраці з агресором (t.me/SBUkr)