ua en ru

У військовій частині НГУ недорахувалися спорядження на 4,5 млн гривень: підозрюють начскладу

У військовій частині НГУ недорахувалися спорядження на 4,5 млн гривень: підозрюють начскладу Фото: начскладу допустив нестачу військового майна (GettyImages)

Начальник складу в Львівській області допустив нестачу військового майна на понад 4 500 000 гривень і не з’явився на службу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Західного регіону.

"За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру начальнику складу однієї із військових частин Національної гвардії України за фактом недбалого ставлення до військової служби та нез’явлення на службу", - повідомили в прокуратурі.

За даними слідства, військовослужбовець, який відповідав за контроль, стан, зберігання та облік військового майна, що було у його віданні на складі, допустив нестачу:

  • форменого одягу;
  • взуття;
  • тактичного спорядження;
  • та інших товарно-матеріальних цінностей.

Внаслідок недбалості старшого сержанта сума завданих державі збитків склала понад 4 500 000 гривень.

Крім цього, у березні цього року підозрюваний без поважних причин не з’явився на службу. Його затримано у порядку ст.208 КПК України, а також обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення понад 1 300 000 гривень застави.

У разі доведення провини підозрюваного йому загрожує 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, днями ми писали, що Служба безпеки спільно з БЕБ викрила масштабну схему розкрадання газу із газотранспортної системи України, до якої причетний олігарх Дмитро Фірташ та топменеджмент його компаній.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.