ua en ru

На одному з КПП між Україною та Польщею повністю припинять пропуск вантажівок і автобусів

На одному з КПП між Україною та Польщею повністю припинять пропуск вантажівок і автобусів Ілюстративне фото: на КПП "Медика-Шегині" почали блокувати рух автомобілей (Getty Images)

Пропуск вантажівок і автобусів буде призупинено на контрольно-пропускному пункті "Медика-Шегині", що на кордоні між Україною та Польщею.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Держприкордонслужбу.

"Увага, за інформацією від польських прикордонників, орієнтовно до 20:00 пропуск вантажівок і автобусів буде повністю призупинено", - сказано у повідомлення.

Окрім цього прикордонники повідомили, що учасники акцій протесту у Польщі також не пропускатимуть і легкові автомобілі. Однак для даної категорії транспорту на суміжній стороні є можливість об’їзду мітингувальників.

"Просимо громадян врахувати цю інформацію під час планування поїздок через кордон", - написали прикордонники.

Нагадаємо, сьогодні вранці польські протестувальники почали блокувати рух автобусів на КПП "Медика - Шегині". Обмеження руху автобусів розпочалося близько 11:10.

Блокада кордону

Нагадаємо, у лютому протести на польсько-українському кордоні відновилися. Пункти пропуску блокують фермери, а нещодавно вони почали висипати українське зерно.

Як повідомляють польські ЗМІ, влада Польщі домовилася з фермерами про тимчасове закриття кордону з Україною для транзиту деяких сільськогосподарських продуктів.

Однак сьогодні у Польщі проходить масштабний протест фермерів, які вимагають виконати їх умови щодо "зеленого курсу" та обмежень щодо української продукції.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.