ua en ru

МЗС Іспанії про бунт Пригожина: внутрішня монолітність Росії показала, що в ній є тріщини

МЗС Іспанії про бунт Пригожина: внутрішня монолітність Росії показала, що в ній є тріщини Фото: глава МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес (Getty Images)

Бунт засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина проти Кремля свідчить про те, що внутрішня монолітна міцність російського режиму засвідчила, що в ньому є "дірки і проломи, які дуже глибокі".

Про це заявив міністр закордонних справ, Європейського союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес, повідомляє РБК-Україна з посиланням на La Vanguardia.

За його словами, під час засідання глав МЗС країн Європейського союзу не було розроблено жодних сценаріїв майбутнього".

"Оскільки те, що ми зробили, це оцінка подій, які відбулися вчора і яких ніхто не очікував, це внутрішня справа Росії і, отже, зумовлено внутрішньою російською динамікою", - заявив Альбарес.

Він підкреслив, що країни ЄС продовжуватимуть стежити за ситуацією в РФ.

"Звичайно, той факт, що Росія, яка є ядерною державою, схильна до такого роду внутрішніх розбіжностей, - це те, що ми продовжуватимемо аналізувати та дуже уважно слідкуватимемо, завжди об'єднавшись із нашими європейськими партнерами та нашими союзниками по НАТО", - сказав він.

Бунт Пригожина

Лідер найманців "Вагнера" Євген Пригожин розпочав військовий заколот увечері 23 червня. "Вагнерівці" фактично без бою захопили Ростов-на-Дону і Воронеж. Колони "Вагнера" не дійшли до Москви близько 200 км, оскільки Пригожин увечері 24 червня заявив, що припиняє похід на Москву.

Пізніше стало відомо, що Пригожина відправляють до Білорусі, закриваючи кримінальні справи про переворот.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.