ua en ru

Місія МВФ з першого перегляду програми з Україною стартує 23 травня, - Шмигаль

Місія МВФ з першого перегляду програми з Україною стартує 23 травня, - Шмигаль Фото: місія МВФ з першого перегляду програми з Україною стартує 23 травня (Getty Images)

У вівторок, 23 травня, стартує місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) з першого перегляду програми розширеного кредитування для України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Як повідомляється, сьогодні Шмигаль провів розмову з директором європейського департаменту МВФ Альфредом Каммером, під час якої сторони обговорили допомогу Фонду в євроінтеграції України, а також його роль у відновленні.

"Працюємо над створенням Міжнародного компенсаційного механізму, аби конфісковані російські активи спрямувати на відбудову України. Розраховуємо на підтримку МВФ у цьому напрямку, а також на подальше сприяння в консолідації фінансової підтримки від партнерів з усього світу", - наголосив прем'єр.

Зазначимо, йдеться про 4-річну програму EFF на 15,6 млрд доларів, яка була затверджена наприкінці березня. Вона є частиною великого пакета підтримки від країн G7 на суму 115 млрд доларів упродовж дії програми.