ua en ru

Мішель та Зеленський обговорили фінансову та військову підтримку України

Мішель та Зеленський обговорили фінансову та військову підтримку України Фото: голова Ради ЄС Шарль Мішель (Віталій Носач, РБК-Україна)

Голова Європейської ради Шарль Мішель провів телефонну розмову з президентом Володимиром Зеленським. Вони обговорили допомогу Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його допис в Twitter та Офіс президента.

Як розповів Мішель, його розмова із Зеленським була присвячена другій річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Також вони обговорили 10-ту річницю окупації Криму.

"Я підтвердив залізну фінансову та військову підтримку України з боку ЄС стільки, скільки буде потрібно. Росія ніколи не зможе загасити полум'я демократії в Україні. Доля України в ЄС", - написав Мішель.

Пізніше Зеленський розповів, що під час розмови з Мішеле було також обговорено запровадження 13-го пакета санкцій ЄС проти РФ.

Сторони також обговорили ситуацію на українсько-польському кордоні. Зокрема Зеленський акцентував, що Україна готова до консультацій з метою швидкого розв’язання ситуації.

Вступу України в ЄС

У грудні лідери країн-членів Євросоюзу під час саміту схвалили початок переговорів щодо вступу України до блоку. Це сталося, попри погрози Угорщини заблокувати таке рішення.

Як розповіла нещодавно в інтерв'ю РБК-Україна посол Євросоюзу в Україні Катаріна Матернова, переговори можуть стартувати навесні.

Також нещодавно Кабінет міністрів затвердив план заходів з виконання рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів щодо членства України в ЄС.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.