ua en ru

Meta.ua розробила новий пошук у Гуґлі

Портал <МЕТА> запрошує на тестування оновленої версії пошукової системи, яка дозволяє групувати результати за тематикою документів. Оновлення стосуються як внутрішніх алгоритмів пошуку так і зовнішнього вигляду результатів. Під час розробки ключових алгоритмів спеціалісти компанії вирішили працювати у ґуґлі, з метою забезпечити відповідний сучасним вимогам рівень інновацій, отримання додаткових переваг та гарного настрою.

"Робота над зручністю надання результатів пошуку, над ергономікою, в Меті йде постійно, однак саме в ґуґлі вдалось, на наш погляд, знайти досить вдале поєднання математики й евристик та упорядкувати результати пошуку за тематикою, що дозволяє відразу поглянути на них з різних боків, під різними кутами зору й одним клацанням мишки уточнити напрямок пошуку, - каже Андрій Коваленко, керівник пошукового напрямку ЗАТ "МЕТА". - У нинішньому варіанті - в стартовому - визначення тематики побудовано на рубриках нашого каталога українських сайтів, але тематичні метрики можуть бути різними, що потенційно дає можливість крок за кроком реалізувати угрупування, засноване на особистих смаках та уподобаннях користувача".

Юрій Назаров, генеральний директор ЗАТ "МЕТА": "Коли на зборах акціонерів компанії було вирішено прискорити роботи над новою версією пошукової системи, виникло суттєве питання - де саме знайти справжню автентичну ґуґлю, здатну забезпечити відповідний емоційний настрій та святкове натхнення. Пошуки тривали декілька місяців, але нарешті нам пощастило, й потрібна Меті ґуґля кінця XIX-го сторіччя знайшлась в селі Дземброня (до 2009 року - Берестечко) Верховинського району Івано-Франківської області. Цікаво, що у цьому селі бували Леся Українка, Василь Стефаник, а також Сергій Параджанов, якого саме це урочище надихнуло на зйомки найвідомішої української кінострічки "Тіні забутих предків". Зараз старовинна річ з Дземброні підштовхнула команду наших фахівців до рішення нових задач у галузі інформаційних технологій".

"Веб-програмістів дуже зацікавила практика програмування в ґуґлі, - розповідає Іван Сологуб, керівник веб-напрямку ЗАТ "МЕТА". - Колеги з пошукового відділу стали більш цілеспрямованими, швидко вирішували складні технологічні питання, хоча постійно жартували та трохи відволікали нас від роботи. Особливі переваги були помітні взимку, коли на вулиці мороз, а відділ пошуку впевнено й бадьоро працював в теплій ґуґлі незважаючи на дещо прохолодну температуру повітря в офісі".

"Згідно з проведеними маркетинговими дослідженнями, інтернет-продукт, якщо він розроблений саме в ґуґлі, може отримати певні підстави для зростання популярності та ринкових переваг, - вважає Олексій Чуксін, директор з реклами та маркетингу ЗАТ "МЕТА". - Зрозуміло, в цьому факті є щось метафізичне, але він додає нам впевненості в корисності та комерційної успішності оновленої версії нашої пошуківки. Сподіваємось, що нашим користувачам нова версія буде до вподоби".

Довідка: Ґуґля - традиційний український верхній одяг із відлогою. На Буковині - подовжений прямоспинний одяг із білого сукна, без рукавів. На Гуцульщині - старовинна плащ-накидка з білого доморобного валяного сукна.
Джерело: Вікіпедія http://uk.wikipedia.org/wiki/Ґуґля

Подяки: Компанія <МЕТА> висловлює подяку Михайлу Реуцькому (ТОВ "Спорт Юей", м. Київ) Ярославу Максимовичу (ТОВ "Українські Інтернет-Аукціони" м. Львів), Сергію Пасіченку з Коломиї та іншим зацікавленим особам, що допомогли знайти надзвичайно рідкісну в наші часи ґуґлю.

Прес-служба
ЗАТ "МЕТА"
www.meta.ua