ua en ru

Мер Дніпра та президент TAPS обговорили посилення роботи єдиного українського офісу організації

Мер Дніпра та президент TAPS обговорили посилення роботи єдиного українського офісу організації Фото: мер Дніпра Борис Філатов та президент TAPS Бонні Керролл (прес-служба)

Мер Дніпра Борис Філатов та президент TAPS Бонні Керролл обговорили посилення роботи єдиного українського офісу організації, що допомагає родинам загиблих воїнів зі всієї країни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу міськрада.

Візит Бонні Керролл до міста Філатов назвав дуже знаковим, адже представництво TAPS, що працює у Дніпрі пʼять років, вже допомогла багатьом пережити втрату.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії організація розширила свою допомогу та працює над тим, аби тема війни в Україні залишалася у світовому порядку денному.

"За час нашого знайомства з пані Керролл ми пройшли багато етапів. Спочатку це була наша хороша знайома, відома американська діячка. Потім ми стали колегами, далі - добрими друзями. Нині ж вона справжня частина великої родини Дніпра. Людина, яка щиро докладає зусиль нашій спільній роботі - аби ділитися досвідом, допомагати та підтримувати людей, котрим це потрібно", - зазначив Філатов.

Нині TAPS Ukraine за допомогою партнерів і донорів США придбав будівлю, де облаштували Центр стійкості та незламності. Тут у режимі 24/7 надають всебічну підтримку родинам загиблих. Цей центр єдиний в Україні.

"Відкриття цього чудового Resilience Center для TAPS Ukraine - це більше, ніж просто новий заклад. Це маяк надії та обіцянка того, що світ стоїть разом з Україною до перемоги. Слава Україні", - сказала Бонні Керролл.

Крім цього, у Дніпрі запустили TAPS dental - проект двосторонньої співпраці, для якого під пересувну стоматологічну клініку переобладнали реанімобіль. Із ним двоє американських стоматологів-волонтерів та дніпровські фахівці вирушили до бійців на передову, аби надати їм необхідне лікування.